It’s alright, we ain’t dyin’ Rants: Hur demokratiskt är det att förbjuda någons religion?

Hej Bloggen! Erik här! 
På twitter skriker alla nu jävla blir vi en islamisk stat, och vi håller på att islamiseras. Dom kommer hit och förstör. Twitter är ett träsk med så mycket skit i, där ”experter” skriker att Islam, det är ingen religion utan det är en politisk ideologi. Dessa ”experter” vill skapa rädsla, och hat mot en grupp människor som inte delar vår religion,  eller politiska system. Jag säger det nu att Islam inte är en politisk ideologi, det är en religion. En religion som alla andra, den vara fantastisk, och hjälpa människor att hitta något annat att tro på än en värld som håller på att kollapsa. En religion där människor kan hitta trygghet, och fred. Men som alla religioner kan Islam också vara fanatisk, och tillåta människor som säger at de är beskyddare av tron. Som tar upp vapen för att i deras värld skydda islam, och försöka få islam att islam att expandera genom våld. Stater som Islamiska staten (IS) vilket leder till att människor som inte gillar andra människor är en ursäkt till att kritisera religionen. Men att skylla på alla muslimer för vad några få gör är så sjukt. Det är som ni Sverigedemokrater säger:
”Ni kan inte dra alla över samma kam.”
Det är sant, man kan inte dra alla över samma kant. Men till de som tror att kristendomen, eller judendomen inte har sina svarta sidor tror helt fel. Igår gick en 20-årig vit man in i en kyrka i och mördade 9 människor i Charlestown, South Carolina, USA. De var en av de äldsta svarta församlingen i South Carolina. Eller Oklahoma bombaren som dödade 168 människor var katolik. Eller han som mördade Yitzhak Rabin den israeliska premiärministern var en radikal jude. Problematiken är att det handlar om vilken religion personen har och inte det viktiga att det är jävligt onödigt att döda.
  Men det som är intressant att se är att dessa självutnämnda experter tror sig själv veta vad som är rätt eller fel att I Sverige råder det religionsfrihet så länge du är kristen. Det blir inga problem så länge som du inte är annorlunda. Men det är samma människor som skriker att deras rättighet att få yttra va fan de vill kränks. Så Yttrandefrihet är viktigt i en demokrati, och ja ingen kan ta det i från oss. Men de som skiriker på att vi blir islamiserade, och vill inte att människor ska få ha den rättigheten att själva få välja vilken religion man vill tillhöra, är de som skriker att deras rättighet att få yttra sig tas bort. Hur ska ni ha det nu frihetsmänniskor?
  Religion av alla sorter måste få existera i ett demokratiskt samhälle, vem är vi att säga vad som är rätt eller fel? Religion är en demokratisk rättighet. Det är som med alla rättigheter vi måste försvara den. Även hur mycket man hatar religion, eller inte tror själv. Så är det varje människas rättighet att få ha vilken religion de vill och välja att ge fan i religion. Dagen vi slutar tillåta det, det är dagen som vi slutar att vara en demokratisk stat. Nu skriker ni men fanatister då? Har der mer rätt än oss? Om vi förbjuder olika religioner kan vi bli kvickt det. Nej, och fanatism av alla former är något dåligt, och måste bekämpas, men bryter de någon lag, så kommer staten att lagföra dem, som i alla andra fall, de får sitt straff som passar det brottet de begår, men att döma dem bara för att de tror på något är väl att ta i? Vi är inte bättre eller värre än någon annan, men en demokratisk stat kan inte börja förbjuda religioner. Då slutar vi fungera som en demokratiskt stat. Är det värt det? Däremot måste vi bekämpa all typ av fanatism, eftersom det inte är särskilt hälsosamt att utsättas för. Men tro att förbjuda en världsreligion kommer uppnå det, det är fel väg att gå. Vi kan inte tro att genom förbjuda kommer att göra att alla kommer helt plötsligt sluta upp att vara fanatisk, det har aldrig funkat. Förbud är aldrig den rätta vägen att gå, det enda det är en väg att gå som slutligen kommer att leda till att våra demokratiska principer kommer att sluta existera.
  Så vi står i ett historiskt vägskäl, vi kan antignen fortsätta att vara toleranta demokratiska medborgare där vi har starka yttrande, religions, och åsiktfrihets principer. Eller så väljer vi att gå den andra vägen där vi börjar förbjuda rättighet efter rättighet, för det har ju någonsin funkat någongång. Således måste man säga att förbjuda någons rättighet, är att ta en väg som är mer totalitär och auktoritär, vill vi ha det så? Det vill inte jag, jag vill fortsätta att gå till Espresso House och dricka mitt kaffe i ett fritt och demokratiskt land.
  Men låt oss ponera att vi kommer att förbjuda islam? Hur ska det gå till praktiskt? Vad för straff ska en muslim ha för att denne tror på islam? 1-2år? 2år verkar vara standarden i länder som är ”demokratiska” . Brottet måste ha ett namn? Du är troende muslim vilket är ett brott, då kommer vi till nästa fråga vem ska döma personen? Domstolen? Eller ska vi inte starta en ny religionsdomstol? Vem ska gripa personen i fråga? Polisen som redan idag är överbelastade. Standarden i ”demokratiska” länder är att man har en religionspolis. (som i Iran, Saudi Arabien)  varför inte ha det här också? Visst låter det demokratiskt? Om de avsäger islam släpps de fria då? När vi har valt att förbjuda Islam, (en demokratisk rättighet) vad för rättighet ska vi förbjuda sen? För det slutar aldrig med bara en sak. Ska vi förbjuda alla religioner? Eller yttrandefriheten? Åsiktsfriheten? Organisationsfriheten? Eller ja den följer ju lite med när vi förbjuder Islam, det gör ju också yttrandefriheten, och åsiktsfriheten. Ja, ni förstår om vi börjar med organisationsfriheten så säger den att:
Organisationsfrihet, även kallat föreningsfrihet eller föreningsrätt, är medborgares rätt att bilda och tillhöra organisationer utan statsmaktens eller andra aktörers (till exempel arbetsgivares) ingrepp (positiv organisationsfrihet), samt rätten att stå utanför organisationer (negativ organisationsfrihet).
  Genom att förbjuda Islam så har vi inte längre yttrandefrihet, eftersom att säga något gott om Islam vore ett brott mot samhället. Yttrande och åsiktsfrihet hör ihop i här. Börjar det här att låta som Nord Korea? ja lite. So be my guest vill du leva i en stat som inte tar sina demokratiska principer på allvar, so be my guest, jag tänker i alla fall motverka det så mycket jag kan.  Men som alltid tack för att ni läste! 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s