It’s alright, we ain’t dyin’ Rants: Gay-marriage, terroristattacker & fotboll

Hej Bloggen! Erik här!

Läget? Allt bra hoppas jag. Med mig är det fint sitter och pluggar demokratins mekanismer just nu och det är väl sådär. Men det har hänt en del saker i världen idag. Så det kommer inte bli någon lista så här på fredagen, utan vi fortsätter som vanligt nästa vecka! Det blir inte heller någon mer fördjupning på amerikanska inbördeskriget, men välkomna till ett inlägg som kommer handla om samkönade giftemål, och terrorist-attacker. Dessutom lite fotboll också. Välkomna!

Men vi börjar dagens inlägg i USA, för idag så kom USA:s högsta domstol med domen om samkönade äktenskap. Där de fann att det är emot USA:s konstitution att förbjuda samkönade äktenskap. Således måste alla delstater nu acceptera samkönade äktenskap, där de ska få samma rättigheter som heterosexuella äktenskap. Många tycker att detta kom många år försent, då resten av den västerländska världen redan har tillåtit det. Till exempelvis har USA:s granne gjort det i 10år nu. I Sverige har denna rättighet funnits sedan 2005. Men bättre sent än aldrig, i guess, På Barack Obamas officiella twitter konto skrev man så här:

Men inte alla amerikaner är för detta beslut, och inte alla domare vid Högsta Domstolen höll heller med. Presidentkandiaten Rick Santorum skrev så här:

Även presidentkandidaten Jeb Bush hade en negativ syn på den här domen:

Guided by my faith, I believe in traditional marriage.  I believe the Supreme Court should have allowed the states to make this decision.  I also believe that we should love our neighbor and respect others, including those making lifetime commitments.  In a country as diverse as ours, good people who have opposing views should be able to live side by side.  It is now crucial that as a country we protect religious freedom and the right of conscience and also not discriminate. – Jeb Bush

Men det är inte bara politker som är negativa utan också tv-personligheter i USA, människor på Fox News som istället för att hylla att mer människor kan njuta av äktenskap, så menar de att detta är ett direkt hot mot religionsfriheten. Men jag är på rätt sida av historien,  jag tycker att detta borde ha gjorts för längesen. Men jag är glad att det händer, för att vara perfekt skulle det hänt för längesen.

Även om det som hände i USA idag var väldigt positivt så skuggas den av terrorattacken i Paris, Tunisien och Kuwait. Det är klart det ska ske idag. Attackerna som skett är så otänkbara och så onödiga. 37 människor sköts ihjäl i turistorten Sousse i Tunisien. En Moskée i Kuwait sprängdes i bitar idag, 25 döda, och så halshuggningarna i en Fabrik i Saint-Quentin-Fallavier. Man tror inte att dessa attacker hör ihop. Räknar man till det som hände i Charleston så är det handlingar som är overkliga, och ofattbara, och onödiga. Det finns inga ord som beskriver hur onödig attackerna har varit. Handlingar som psykopater begått, inget annat än fega psykopater! Inte nog att detta har hänt så har IS tagit staden Cobane igen, och begått ännu fler brott. Som sagt detta är inte troende människor, detta är som sagt fega psykopater!

Men jag tänkte att vi skulle avsluta med lite fotboll, det ser ut som att mitt lag Arsenal är snart klar med sin första riktigt stora värvning för den här sommaren! Peter Cech! Bra värvning! Imorgon är det fotboll. Sverige mot Danmark, grannkamp! Ska bli roligt att se! Jag hoppas och tror Sverige vinner!  Sverige – Tyskland i final!

Sen till alla er italienare! Ni skulle ha vunnit mot Sverige!

Till sist lite roligt:

Bästa på länge! Remember #lovewins! Som alltid tack för att ni läste!

Annonser

2 reaktioner på ”It’s alright, we ain’t dyin’ Rants: Gay-marriage, terroristattacker & fotboll

  1. Det har inte med Obama att göra eftersom politiken ej vara inblandad. Många hyllar Obama och denne tar åt sig äran?

    Gilla

  2. Det är sant men han är en politisk ledare som drivit frågan klart att hans åsikt i frågan är viktigt, men det är sant att Obama inte har något med själva beslutet att göra

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s