HOS #9: Världens fattigaste president, världens mäktigaste, och världens rikaste familj

Hej Bloggen, Erik här! 

Hur är läget? Är allting bra? Det hoppas jag! Jag vet att under flera dagar har jag inte skrivit någon ny HOS lista! Men lugna er! Idag så kör vi en ny!
Ja, idag kommer det forsätta att handla om politik. Idag kommer jag presentera för er världens fattigaste president, vem är mäktigaste i världen, och vilken familj är rikast? Välkommna!

José Muijca

Dagens första kommer således handla om världens fattigaste president, låt mig presentera Jose Muijca, Uruguays förre president. Han fick varje månad 250.000 pesos kring 76500 svenska kronor, av dem så valde han att skänka bort 230.000 pesos (ca 70.000 svenska kronor) och behålla en enkel lön på ungefär 20000 pesos (ca 6000 svenska kronor). Resten av hans pengar gav han bort till en stiftelse, han ville helt enkelt leva som de fattigaste i landet. Han är således inte en bild av en president. Han kör en gammal Chervolet Corsa, som han köpte några år in i presidentämbetet, innan det körde han en vanlig vespa till regeringsbyggnaden i Montevideo. Hans hela egendom värderas till 17036 kronor eller 1947 dollar. En helt fantastisk man, enligt senaste deklarationen ägde han bara bilen, för gården var skriven på hans fru. Men han visar att man behöver inte ha en jättelön för att vara en sittande president. Hans presidentämbete gick ut 1 mars iår, då hade han suttit som president sedan 2009. Han kallades av befolkningen för ”pepe”. (Källa)

Vladimir Putin Angela Merkel Abdulla bin Abdul Aziz Al Saud Mark Zuckerberg

Så nu har vi pratat om världens fattigaste president, men vem är världens mäktigaste person? Om man ska tro Forbes magazine från 2014 är det Vladimir Putin. Eftersom han lyckades med att hålla en amerikansk attack i Syrien i schack, han gav också Edward Snowden politisk asyl och lät han stanna i Ryssland, och USA kunde inte göra något åt saken.Forbes world’s most powerful så finns ingen svensk, men en norsk som kommer 72:a plats. Den äldsta på listan är Abdulla bin Abdul Aziz Al Saud från Saudiarabien, vi kommer skriva om honom lite senare han kommer på 11:e plats på listan och är idag 91. Yngst på listan är Mark Zuckerberg som kommer in på 22:a plats med sina 30år. Första nordbo kommer på sista plats på listan och det är Yngve Slyngstad. Angela Merkel är den mäktigaste kvinnan i världen då hon ko  mmer in som nummer 5 på listan. Bara två kvinnor finns med på topp 10 då den andra människan är Janet Yellen. Vill ni läsa mer klicka in på länken!(Källa)

Rothchild Family

Dagens sista HOS kommer att handla om familjen Rothchild, världens rikaste familj. Detta är en familj med gamla anor, för redan på 1700-talet gjorde de sitt namn känd genom att Amchel på bara några år gjorde världens klass resa från det judiska ghettot i Frankfurt till att ha en sådan stort kapital så de kunde bokstavligen finansiera krig på båda sidor. Från detta så har de finansierat många av krigen som har hänt sedan 1700-talet. Man gissar på att familjen idag är värd ungeför mellan 300 till 400 miljarder dollar. Vilket är sjukt mycket pengar. Vill ni veta mer om famijen klicka på länken! (Källa)

Men som alltid tack för att ni läste!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s