H.o.S #12: Craziness

Hej Bloggen! 

Erik här, läget? Allt bra så här mitt i veckan? Det hoppas jag! Idag så tänkte jag att vi gör en liten rolig grej av dagens lista! Så här kommer lite härlig useless knowledge! Här kommer det i en stor rad måste också säga att ni borde följa @uberfacts på twitter! do it.. DO IT.. Välkommna!

Dagens första hämtar vi i krigets värld, visste ni att den älsta ”still going strong” alliansen är den mellan Portugal och Storbritannien? Alliansen startade nämligen 1386! 629år gammal alliansen det är inte illa va?

Google maps vet alla om va? På grund av ett fel som internet jätten gjort med gränsen mellan Nicaragua och Costa Rica, ledde till att Nicaragua av misstag invaderade Costa Rica 2010. Lite mer google? okay när deras servar vara nere i fem minuter 2013, så droppade internet trafiken i världen med 40%. Lite mer google fakta, skulle en google anställd dö, så kommer änkan i förhållandet få 50% av den anställdes lön i 10år. Men visste ni att Google köper mer än ett företag i veckan sen 2010.  Här kommer den sista google fact! Visste ni att google har en bröllopsplannerare? Inte? men det har dem! Klicka på länken! (http://www.google.com/weddings/)

I tidigare inlägg har vi talat om Bitcoin, men visste ni att Panama, Ecuador och El Salvador använder sig av amerikanska dollar som officiell valuta. För 361.900 zimbabwiska dollar får du 1 amerikansk dollar. Det är sjukt. Samlar man ihop alla amerikanska dollar som cirkulerar så är de värt 1.2 biljoner dollar. Visste ni att Kina var först med att trycka papperssedlar? De började med det för 1400 år sedan. Visste ni att Apple är den första amerikanska företag som är värt 700 miljarder dollar? och att Apple varje minut tjänar ungefär 300.000 dollar? Fattar du hur många zimbabwiska dollar du måste ha för att kunna köpa 300.000 amerikanska dollar? Många! En sista ekonomi fact! Vet ni vad som är det dyraste byggnaden någonsin byggt? rymdstationen ISS! Den kostade 155 miljarder dollar att bygga, och är inte klar ännu!

Det är inne med polisskjutningar nu för tiden, i alla fall i USA. Bara Stockton, Kalifornien har haft 3 fatala polisskjutningar de första fem månaderna av 2015. Sätter man detta i ett perspektiv så har Island bara haft en polisskjutning på 71 år som har slutat i att man dödat något. 71år??! Den amerikanska polisen har skjutit ihjäl mer människor varje vecka det här året än vad den tyska polisen gör på helt år. 500 fatala polisskjutningar har hänt bara under 2015.

Här kommer till slut lite rolig historisk fakta, visste ni att Caligula? Ja ni vet han den romerska kejsaren, som vi skrev förut om. Han skickade sina soldater en gång att kriga mot havet. Ja ni såg rätt, han ville utföra ett krig mot havet. (Låter lite som vissa Sverigedemokrater som tror kött är magiskt) Vill ni ha mer crazy Sverigedemokrater eller jag menar romerska kejsare? Kejsare Gaius han valde att göra sin häst till senator.  Här får ni en bonus facts! Visst ni att en 19 årig tjej i Venezuela fick ett nytt hem av den dåvarande presidenten Hugo Chavez? Varför undrar ni? Jo för att hon var hans 3 miljonde följare på twitter! och Godzilla är officiellt medborgare av Japan. Vi avslutar med huvudöversättaren för EU Ioannis Ikonomou pratar flytande 32 språk!  That’s just craziness! Men som alltid tack för att ni läste! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s