It’s Alright We Ain’t Dyin’ Rants: Best TV-Show a top ten list!

RANTS

Hey Bloggen!

Erik Här! Läget med er? Alla bra hoppas jag, skriver från Halmstad, ytterligare än dag med regn och elände vart tog den svenska sommaren vägen? Med tanke på regn så här kommer lite tips på vad du kan se på, om du är intresserad av politik, historia eller bara bra tv-serier! Välkomna!

Jag tänkte att vi börjar med nummer

Breaking Bad är en bra serie som avhandlar det sociala samhället, och dess kamp mot ont. I den här serien får vi följa Walter White som lever ett vardagligt liv som High-School lärare i Kemi. Serien avhandlar droger, och dess mystifiering, och hur mycket pengar man kan vinna på att handla med droger, men också riskerna att åka fast. En av världens bästa serier! För serieälskaren är detta ett måste!

House of Cards är en amerikansk politisk serie, men handlar mer om hur det politiska dramat i Washington går till, detta är ett måste för alla som gillar politiska dramor.

Jericho är inte som alla andra serier, bara två säsonger gjordes men kanske en av de bästa serierna som är ute där. Det är en domedagsserie, då någon spränger flera atombomber i USA, och isolerar den lilla bygden Jericho, i serien får vi se hur den här lilla staden klarar sig i en apokalyptisk Amerika. Ett måste för alla serienördar!

The Pacific är en spinn-off på världens bästa andra världskriget dramatisering, Band of Brothers. Den här koncentrerar sig på kriget mellan USA och Japan. De hemskheter som båda sidor fått leva med. Det jag gillar med serien är att man inte hjältifierar de amerikanska soldaterna, utan man presenterar allt rätt verklighetstroget.

Om ni gillar Aaron Sorkin så är det The Newsroom ett måste! Denna serie avhandlar hur det är att jobba för en nyhetsstudio. Många menar att den är väldigt verklighetstrogen. Men den är såklart vinklad, i den här serien får vi följa hela nyhetsteamet på kanalen ACN. En Aaron Sorkin masterpiece.

Jag var tvungen att ha med ett historiskt drama. Även detta från HBO. John Adams handlar om den amerikanska revolutionen. Deras kamp för att bli fria från USA. Är ni halvt så intresserad av revolutionär historia så är detta ett måste.

En annan serie som är ett måste, om ni gillar serier som Orange is the new Black, eller till och med Breaking Bad då måste ni se Oz. En gammal serie från 1997, där man får följa hur arbetet i ett fängelse går till, och hur det är att sitta i fängelse.

Rome! Rome! HBO Masterpiece om hur Julius Ceasar tog makten, och förlorade den. En fantastisk serie som avhandlar livet i det antika Rom. Fantastisk serie som en historienörd måste se!

Kanske världens bästa 2:a världskrigs dramatisering. I Band of Brothers får vi följa en hel division från D-dagen till krigets slut i Europa. Som The Pacific så gör den inte soldaterna till några änglar, utan är rätt verklighetstrogna. Väldigt bra serie.

Men världens bästa serie, all categories är utan tvekan The West Wing (Vita Huset). Ännu en Aaron Sorkin masterpiece. I den här serien får vi följa hur det är att jobba i Vita Huset, med diplomatiska kriser, militär, kriser som kräver krig. Men också hur Vita Huset jobbar med Kongressen och Senaten. Ett måste för alla Samhällskunskaps lärare! 10/10.

Sen så borde ni ta en titt på Last Week Tonight med John Oliver, och The Daily Show med Jon Stewart!

Men som alltid tack för att ni läste! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s