It’s Alright We ain’t Dyin’ Rants: The Daily Show with Jon Stewart

RANTS

Hej bloggen! 

Erik här, hur är läget? allt bra hoppas jag! Jag skriver från ett sommrigt och soligt Köinge. Vart ligger Köinge undrar ni? Sök upp det på en jävla karta svarar jag! 🙂 Dagens ämne kommer att handla om Jon Stewart! Välkomna!

Jon Stewart och hans the daily show gör just nu sin sista vecka som programledare för det som har blivit en legendariskt tv-program The Daily Show. Jon Stewart är och kommer förbli en legendarisk röst för det som är sunt i världen. The Daily show har gjort så mycket för politiken, att få människor intresserad av vad som händer i världen. Genom hans fantastiska sarkasm, och genom hans attityd har han ändrat den amerikanska politiska landskapet. Inte själv så klart, men han har varit en avgörande faktor. I en undersökning visar att Jon Stewart har haft en större påverkan på den amerikanska valet än man kan ha trott.

Men det som gör Jon Stewart stor är hans karisma, hans sätt att få med sig den stora publiken. Det är så han har gjort för att utbilda den stora publik som han har. Addera också att han har vågat säga ifrån saker som har hänt på ”sin sida av politiken”. Allt från drönarattacker, till Israels inblandning i amerikansk politik. Men också hyllat de saker ”hans sida” har gjort rätt. Allt från Obamacare till nu senast Irandeals. Men han har också visat genom starka argument hur dum republikanerna, eller ”teabaggers” låter. Han har slagit ned konservativa argument som till exempelvis tv kanalen Fox News har. han har bekämpat idiotiska åsikter som amerikanska eller utländska politiker har.

Jon Stewart, Stephen Colbert, John Oliver till och med Bill Maher har gjort att den politiska världen har minskat, och blivit större på samma gång. För första gången på länge så engagerar sig yngre människor inom politiken, kanske inte partipolitiskt men på andra arenor som t ex. Sociala medier, forumsidor på webben så som Flashback. Facebook grupper. Politisk debatt idag är så mycket mer än partipolitik. Politik idag är så mycket mer än ideologier, idag handlar det mer om att få engagera sig i den demokratiska processen. Vilket vi kan till mycket tacka dessa nyhetssatirer. Som Jon Stewart, John Oliver eller Stephen Colbert. Det finns så klart många fler, Larry Willmore är en annan.

Stephen Colbert

Att Stephen Colbert som har slutat, och Jon Stewart som bara har ett fåtal program kvar innan han slutar. Är kanske inte ett problem i sig, och att Trevor Noah som tar över kommer att göra ett bra jobb är ingen tvekan. Men det går inte att få tillbaka samma karisma som Jon Stewart hade. Larry Willmore som tog över efter Stephen Colbert har gjort ett fantastiskt jobb, men inte är han någon Stephen Colbert. Inte för att han skämt är sämre, och inte heller är det för att hans program är sämre. Varför han inte är någon Stephen Colbert är av den enkla anledningen att han inte fått chansen att visa sig ännu. Colbert höll på i så många år, det tog lång tid att komma upp även för han. Jag lovar er att det kommer vara likadant för Trevor Noah, vi kommer att få vänta länge innan Trevor Noah kommer att vara lika bra eller bättre än Jon Stewart.

Vi politiker intresserade kommer att sakna Jon Stewarts klockrena analyser av vad som händer i världen:

Vi som är intresserade av intressanta människor kommer att sakna hans intervjuer:

Vi som gillar satir kommer att sakna hans teams perfekta och oklanderliga repotage:

http://www.comedycentral.se/news/63847-stefan-lofven-gastar-the-daily-show

Vi som gillar bra tv-program kommer att sakna The Daily Show som med Jon Stewart var nästintill perfekt:

En epok är nu över, vi får bara hoppas att Trevor Noah som tar över fattar den nästintill omöjliga uppgiften att ersätta Jon Stewart. Fattar han det så kanske The Daily Show with Trevor Noah blir något väldigt väldigt bra.

Dessutom så har vi alltid Jon Oliver:

Men som alltid tack för att ni läste! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s