Flyktingskatastrofen i Europa

Hej Bloggen!

Erik här, ingen har väl missat den flyktingkatastrof som drabbar världen idag? Hundratals människor försöker att fly från fattigdom och misär. De försöker hitta ett bättre liv i ett allt mer stängd Europa. EU har förvandlats till ett himlarike för högerpopulister. En plats för idioter att vädra sina vidriga åsikter om hur Europa har förvandlats välfärd turistiskt haven.

Att människor flyr från krig och elände är inget nytt, de flesta flyr till grannländer, och olika flyktingläger som FN har byggt upp. Missförstå mig inte nu dessa flyktingsläger är inget paradis, flyktingläger består av hundratusen tals tält. Människorna som kommer dit har bara tillgång till tak över huvudet, de har tillgång till lite mat, och ditfraktad vatten. De har inte tillgång till rinnande vatten, vilket borde vara en mänsklig rättighet, eftersom utan det uppstår det sanitära problem. Vilket leder till att sjukdomar i dessa läger frödas. När dessa flyktingläger är fyllda till den grad att inte fler människor kan fly dit, så bestämmer sig många att försöka ta sig till Europa. För enligt de är Europa en plats där man kan ge sina barn en framtid, en plats där man faktiskt kan bli rik. Men kanske viktigast av allt är Europa en plats där de inte finns något krig. Ni som inte tror mig titta på den här bilden:

Idag kommer allt fler människor att försöka ta sig hit, eller till Europa. Dessa människor ska inte ses som ett hot, utan ska tas emot med öppna armar. Det är vår skyldighet som världsmedborgare att ta hand om de människor som lever i misär, krig och under hot. Vi måste för det första gör allt för att allt elände ska ta slut, och kan vi inte leverera det så måste vi med alla medel hjälpa de utsatta: kvinnor, barn, män, sjuka, de gamla. Mitt hjärta brister när jag ser att bilder som de här:

Flyktingar märks med en penna, de får ett nummer på sin hand, det här känns inte alls bra. Det är inte så att dessa flyktingar ska deporteras till koncentrationsläger under andra världskriget men det är inte heller ett humant sätt att hantera detta på. Flyktingarna är INTE några djur. Inte heller blir man gladare av att se hur Ungern kan tänka sig att hantera detta. Med militär! Va fan är det för sjukt samhälle vi lever i (Källa). Öppna gränserna och låt människor komma in i Europa, om Ungern behöver ekonomisk hjälp för detta så bistå Ungern med ekonomiskt stöd så att de klarar av att processera alla som kommer över deras gräns. Sen hjälp till öppna alla länders gränser för dessa människor behöver hjälp och de behöver hjälp nu!

Men det finns också goda nyheter från Sverige, allt fler medier rapporterar att majoriteten av svenskarna har bestäms sig, de uppmanar den svenska staten att öppna gränserna. Vilket undersökningen som gjord av Schibsted/Inizios opinionspanel visar:

Skärmklipp 2015-09-06 13.33.36 Skärmklipp 2015-09-06 13.33.50

Källa: Aftonbladet

Karin Nelsson menar i artikeln att människor börjat förstå allvaret:

Många har nu börjat förstå att katastrofen är ett faktum och menar att vi måste hjälpa till och samla de krafter som finns – Karin Nelsson

Vi har idrottsklubbar allt från små lokala klubbar till stora fotbollsjättar som Porto, Real Madrid och Bayern München som öppnar deras stora plånböcker. Den svenska kändis- och sporteliten engagerar sig. Människor som inte är kända engagerar sig. Det finns många som engagerar sig för att hjälpa till genom att donera kläder, pengar och mat. Det finns volontär arbetare som gör ett helt fantastiskt jobb. Så här skriver den tyska klubben Bayern München i deras meddelande översatt till Svenska:

 Bayern ser det som sitt sociala ansvar att hjälpa flyktingar samt alla barn, kvinnor och män i nöd – Karl-Heinz Rummenigge (VD för Bayern München).

Det finns många event på facebook and i urge people att signa upp för det. Ring rädda barnen, hjälp till med UNHCR, Röda Korset allt det där, men också hjälp till att skicka kläder, mat allt det där som behövs. För hjälp kommer att behövas, och behövs redan idag. Så det finns goda nyheter, det finns fortfarande hopp för mänskligheten, vilket värmer mitt hjärta!

Här är lite tips på vad folk kan göra sammanställt av Aftonbladet:

SÅ KAN DU HJÄLPA

Skänk pengar:

 255 kronor kan rädda liv. Ett nödpaket från Sverige för UNHCRinnehåller handduk, filt, vatten, mat, kläder och skor. Sms:a HAV150 till 72980 för att skänka 150 kr eller ge valfritt belopp på www.fnflykting.se. Du kan även ge via plusgiro 90 01 64-5  eller bankgiro 900 1645. Märk inbetalningen HAV.

 Röda Korset nödhjälp består bland annat av sjukvård, mat, vatten, hygienartiklar, filtar, psykosocialt stöd och familjeåterförening. Ditt bidrag går också till att återuppbygga konfliktdrabbade länder. Sms:a AKUT FLYKT till 72 900 och ge 100 kr till Röda Korsets katastrofinsatser. Det går också att swisha valfritt belopp till 123 000 46 63 eller ge ditt stöd på Röda Korset.

 Rädda Barnen gör insatser för barn på flykt hela vägen från flyktinglägret till ett mottagande i Sverige. Sms:a Katastrof100 till 72911 för att skänka 100 kronor. Du kan ge valfri summa till plusgiro 90 2003-3 eller bankgiro 902-0033.

UNICEF ser till att barnen och deras familjer får stöd och hjälp i de krigshärjade länderna, i flyktinglägren och på flyktvägen. Skänk en gåva till Unicefs arbete för barn på flykt på UNICEF eller ge 100 kronor genom att sms:a LIV till 72900. Bankgiro: 902-0017, märk ”flykt”.

 Radiohjälpen har ett antal partnerorganisationer som arbetar både med hjälp på plats och med att hjälpa dem som måste lämna sina hem. Skänk en gåva genom att swisha valfritt belopp till 9019506, skriv FLYKT som meddelande. Postgiro 90 1950-6 eller bankgiro 901-9506, märk inbetalningen FLYKT.

Läkare utan gränser är på plats för människor på flykt. Månadsgivare gör det möjligt för organisationen att snabbt vara där det behövs. Sms:a MÅNAD till 72979 och skänk 50 kr varje månad. (Källa) 

Jag säger så här: välkommen hit flyktingar, hur kan jag hjälpa till? Den expertis jag har är till ert förfogande, hur kan jag hjälpa till? Men som alltid tack för att ni läste! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s