H.o.S #18: Onda ledare, Mäktiga kvinnor, John & Hank Green

HOS header

Hej Bloggen!

Erik här, visste ni att Marianergraven är djupare än vad Mount Everest är högt? Ja ni hör det är dags för ännu en H.o.S lista, välkomna till H.o.S #18! 

H.o.S #1: Världens 5 mest dödligaste diktatorer: 

5. Hideki Tojo – När han fick rollen som general för den japanska imperiets militär, var han inte riktigt nöjd med att bara ha en position, utan han blev också landets statsminister, militärminister, inrikesminister, utrikesminister, utbildningsminister, och ekonomiminister. Han blev också vän med Tysklands naziregim. Han är direkt ansvarig för över 5 miljoner döda människor. 4. Josef Stalin – Ja vad behöver vi veta om Josef Stalin som vi inte vet? Han tog över styret av Sovjetunionen efter Lenins död. Han startade olika statliga program som skulle göra staten allt mer progressivt. Hans försök att flytta till en annat ekonomiskt system, men detta ledde till att över 10 miljoner människor svälte ihjäl. För att vara en riktigt ond diktator så startade han en stor utrensning av intellektuella motståndare som alla fick dö. Idag finns det inte några säkra siffror på hur många som Stalin dödade. 3. Leopold II – Ännu en galen monark, vi har sett rätt många av dem genom historien. Men Leopold är nog den värsta. Leopold var Belgiens kung och koloniala ledare, han blev känd för att skapa en koloni i vad som idag är Kongo. Mänskliga rättigheter var inte något som Leopold II visste var det var, han förslavade hela den kongolesiska befolkningen och är direkt ansvarig för över 15 miljoner kongolesers liv. Men resten av Europa är inte särskilt oskyldiga hellre, de visste vad som höll på att hända i Kongo, men gjorde inget åt det! 2. Adolf Hitler – 1900-talets kanske mest ökände diktator, vi behöver inte presentera Adolf Hitler, han var ledare över Tysklands nazist parti, som är direkt ansvariga för 17 miljoner människors liv, inklusive dödande av 6 miljoner judar. Om nu inte 17 miljoner liv var nog så är han också ansvarig för att lett hela världen in i ett krig där han begick många många många krigsförbrytelser så förtjänar han att vara med i denna lista. 1. Mao Zedong – Mest känd Kinas president, samt den före detta ledaren av kommunist partiet i Kina. Mao var en ledare som på riktigt törstade efter makt, bara under hans första fem år som ledare var han direkt ansvarig mellan 4 och 6 miljoner liv. Han politiska beslut dödade 20 miljoner till, och ett par miljoner till som var ”statens fiender” Bubblare: Omar al-Bashir (400.000 döda), Pol Pot (2.5 miljoner döda), Nikolaj II (3 miljoner döda) (Källa)

H.o.S #2: Världens 5 mest mäktiga kvinnor idag: 

Ja, det finns många fler onda ledare, men för att balansera detta så tänkte jag att vi listar 5 av de mäktigaste kvinnor på jorden, Jag kommer att använda mig utav Forbes The World’s 100 Most Powerful Women”: 

5. Mary Barra (VD för General Motors), USA – Mary Barra är den första kvinnan som är VD för ett amerikanskt bilföretag. Hon har fått fart på företagets svikande ekonomi genom att ta tuffa och bra beslut som att döda märket Chevrolet i Europa. 4. Janet Yellen (VD för Federal Reserve), USA – Nummer fyra på den här listan är ännu en väldigt framgångsrik kvinna. Janet Yellen är chef för USA:s federala reserv. Likt Mary Barra är hon den första kvinna som sitter på den positionen. Hon tog över precis efter att den amerikanska marknaden hade raserats.  3. Melinda Gates (VD Bill & Melinda Gates Foundation), USA – Melinda Gates kanske en av mina stora kvinnliga förebilder, en jätte inom filantropi och global utveckling, hon är högst ansvarig för att ha samlat in 3.9 miljarder dollar bara 2015. Hennes strålande jobb inspirerar många stora givare, genom välriktade kampanjer har hon bestämt riktningen för hur organisationen ska tackla olika samhällsproblem. En av hennes huvud frågor rör investeringar i kvinnor och tjejer runt om i världen.  2. Hillary Clinton (US Presidential Candidate), USA – Ja, vad har inte sagts Hillary Clinton? Hon är troligtvis den demokratiska partiets president kandidat, dessutom är hon före detta utrikesminister, och senator. I en undersökning som CNN nyligen gjorde ser 7/10 väljare hennes som USA:s nästa president, vilket skulle göra henne till den första kvinnlige presidenten som USA någonsin haft. 1. Angela Merkel (Tysklands förbundskansler), Tyskland – Ohotad 1:a, enda kvinna att vara med i Forbes 100 most powerful people, där hon kommer in på plats nummer 5. Merkel har lett Tyskland i 10år nu, när hennes nuvarande period är över så har hon varit i makten i 14år, detta i Europas mäktigaste land. Hon har försökt bekämpa ISIS, tagit bort tabun på Nazi-perioden. Bubblare: Christine Lagarde (VD för Internationella Valuta fonden), Dilma Rousseff (Brasiliens president), Sheryl Sandberg (Vice VD för Facebook), Susan Wojcicki (VD för Youtube & Google), Michelle Obama (First lady of the United States of America). 

H.o.S #3: John & Hank Green

Jag tänkte att vi ska avsluta med ett tips för jag tycker att ni ska gå in på en Youtube kanal som heter Vlogsbrother, som John Green och hans bror Hank Green sköter som är helt fantastiskt ja John Green ni vet han som skrev boken The fault in our stars,  Har ni inte läst hans böcker gör det för han är en helt fantastisk författare. Han och hans bror Hank är personer som denna värld verkligen behöver, så verkligen en shout out till John & Hank Green, här kommer ett exempel, om när John Green pratar om flyktingkatastrofen!

Här är ett exempel på hur bra Hank Green är:

Snälla ge dem en chans, eran världsbild kommer att bli så mycket rikare!

Men som alltid tack för att ni läste! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s