It’s Alright We Ain’t Dyin Rants: Hej Finland!

Rants Header

#16: Hej Finland!

Erik här, kan ni vakna upp nu? Ni om någon borde ju fatta hur det är att behöva skicka anhöriga iväg på grund av krig, eller har ni glömt 2:a Världskriget? Då flera tusen finska barn kom över till Sverige, som flyktingar, som krigsflyktingar på grund av de hemskheter som hände i erat sargade land. Va fan? Släpp in de flyktingar som vill till erat land.

Finska barn skickas till Sverige för att slippa undan krig (Källa: Krigsbarn)

Jag skäms, jag skäms över att ni beter som småungar, jag skäms för att mina föräldrar emigrerade från Finland till Sverige för ett bättre liv. Som andra generationens svensk skäms jag över erat beteende. Jag skäms också på grund av att jag är EU-medborgare. Jag skäms över det som händer i Ungern, vi européer måste ta vårt ansvar. Kan vi så måste vi hjälpa de som kommer hit. Nej det är inte alla som kommer hit de flesta hamnar i länder som gränsar Syrien, eller i de delar av Syrien som kriget ännu inte har nått till. Va fan är fel på oss?

Det är mycket som är fel här, det är mycket som vi måste hjälpa. För det första måste bli lättare att söka asyl laglig väg. På så sätt sätter vi stopp för människosmugglare. Att söka asyl är en mänskligrättighet glöm inte det:

§14: (1) Everyone has the right to seek and to enjoy in other countries asylum from persecution.

(2) This right may not be invoked in the case of prosecutions genuinely arising from non-political crimes or from acts contrary to the purposes and principles of the United Nations (Källa: The Decleration of Human Rights)

Så vi kan inte gömma oss, vi kan inte bortse detta, eller ska vi då bortse alla mänskliga rättigheter? Eller bara för ett visst folk? Finnar kan få ta del av mänskliga rättigheter men inte syrier?

Hans Rosling pratar om flyktingskrisen väldigt bra om krisen i Syrien:

Argumentet ISIS då?

”vi vill inte ha ISIS här”

nä det vill ingen, men vi kan som sagt inte bestämma vem det är som kommer över. Troligtvis är det inte särskilt många ISIS anhängare som kommer över, då de fortfarande utkämpar ett krig, eller flera krig. Varför skulle de flesta bara skita i det och komma hit istället när de behövs någon annanstans. De isis anhängare som kommer hit är ofta dissententer som inte alls vill vara med i ISIS längre, således är de också på flykt. De fina eller de dåliga med de mänskliga rättigheterna är att de innefattar ALLA människor, vi i Europa kan inte och vi får inte bestämma vilka dessa rättigheter ska innefatta. Ska vi ha de mänskliga rättigheterna måste de innefatta alla, annars kan vi lika gärna ta bort dem.

Det finns bara en sak för oss att göra, det är att hjälpa de som är i nöd. Vi kan inte ta det att fler små barn flyter upp döda i Turkiet. Vi kan inte låta människosmugglarna att vinna. Ge Asylsökarna ett sätt att söka asyl i Turkiet, i Ungern, detta gör att behovet av människosmugglare minskar drastiskt. Vilket i sin tur betyder att mindre människor behöver dö för att komma hit till Europa.

Men det finns ingen plats!

Det argumentet är för det första bull shit. Sverige är det 190:e mest invånartäta land, 190:e fattar ni det är 189 andra länder före oss. Norge är 201:a och Finland är 202:a på samma lista. Det finns plats om vi vill att det ska finnas plats.

Men de tar våra jobb!

Nä de gör de inte, men vi kan vinna arbetskraft på yrken där de behövs arbetskraft. Som till exempelvis doktorer, ingenjörer av alla slag. Det finns ingen statistik som visar att invandring har en negativ kraft på arbetsmarknaden.

Så jag säger som förre detta statsministern Fredrik Reinfeldt:

Jag tror dock att Sverige som ett land, som tar emot stora grupper som kommer från andra länder, jag är väldigt stolt över det, och mer öppna än andra länder. Vi vinner långsiktigt som samhälle på detta. Det bidrar till att fler får jobb, det bidrar till ett mer spännande och öppet samhälle. Men det är också en prövning i övergången, därför att det blir ofta en övergång mellan olika kulturer. – Fredrik Reinfeldt

Men som alltid tack för att ni läste!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s