It’s Alright We ain’t Dyin’ Rants: Xenophobia


Hej Bloggen, Erik här!

Dagens ämne kommer att igen handla om främlingsfientlighet. Att vi som samhälle 2016 måste vara rädd för andra kulturer? Jag fattar inte det.

Vi är riktigt dåliga på att integrera andra kulturer i vårt samhälle, men vi är ännu sämre på att inkludera dessa människor. Det är som att vi i vårt ”trygga” svenska samhälle inte tror att dessa människor kan hjälpa till. Vi tror de är oförmögna till att göra någonting alls. Det är ett beteende som är sjukt då dessa människor kommer ofta med en väldigt bred utbildning, som ofta slår vårt egna.

”Men de som kommer hit då? De kan ju vara terrorister.  Fyfan va du är PK, Ja du bor inte där problemen finns! Du bor säkert i ett fint område med bara svenskar i”

Att de som kommer hit ska bidra till att samhället blir allt otryggare, är ju en modifierad sanning. Jo samhället blir otryggare men inte på grund av att människor kommer hit. Samhället blir otryggare på grund av att vi inte är tillräckligt bra på att integrera eller inkludera. Om människor som kämpar för att komma in i samhället aldrig gör det, kommer att sluta kämpa. Vilket visar resten att det är inte någon idé för i Sverige kommer du aldrig tillhöra oss, utan du kommer alltid vara dem. Vi måste visa dem som kommer hit att de kan och måste vara med oss, vara en del av vårt samhälle, det är då och endast då globalisering kan visa hur fantastiskt det är. Globalisering i sig själv kan inte vara fantastisk, utan anammar vi inte det så kommer globalisering bidra till en otrygg miljö. Men om vi anammar globaliseringen, kommer den att visa hur fantastisk världen faktiskt är!

Vi får lära oss nya kulturer, nya saker att göra, nya maträtter (eller trodde ni att tacos var svenskt?)

Jag bor inte i ett område med bara svenskar i, jag bor i ett område med kurder, araber, iranier, somalier, svenskar, finnar ja and who cares, det är ett fantastiskt område, jag gillar att jag kan gå till en kiosk, och köpa varor från många delar av världen. Mångfald kan aldrig vara ett problem, men exkludering och segregering kommer alltid att vara det.

Ett annat problem i dagens samhälle är populism. Det var populismen som avgjorde frågan om Storbritannien skulle lämna EU eller inte. Det är populism som gör att vi fortfarande pratar om ämbetet President och Donald Trump i samma mening. Populismen i samhället är farligt, då den inte granskar utan den bara följer. Populismen gör oss dummare, då den behöver inte prata sanning utan den behöver bara spela på det värsta hos oss. ”Sanning med modifikation” är väl populismens motto! Vi behöver inte fler Sverigedemokrater i samhället, vi behöver fler av de människor som kämpar för allas mänskliga rättigheter, inte bara för få människors mänskliga rättigheter!

Vi behöver inte fler som tar till våld! För vi kommer bara förlora den fighten. Vi behöver människor, som är villig att ta fighten i klassrummen, ute på gatan, i tv-rutan. Vi behöver de som kan prata, som kan utbilda. Vi behöver en skola som tar  ”demokrati-fostran” på allvar! Vi behöver ett samhälle som inkluderar inte exkluderar. Vi behöver ett samhälle som visar ALLA att det går att komma in i den! Det är ett samhälle som är värt kämpa för! Ett samhälle som exkluderar är inte ett samhälle jag vill leva i!

Jag är globalist! Jag tror att globaliseringen är något fantastiskt! Att gamla nationalgränser suddas ut ser jag som ett sundhetstecken. Globaliseringen kan i sin renaste form ge mer tolerans i ett samhälle! Det kan ge oss en möjlighet att får vara med om något som är större än dig och mig. Det är just det som globaliseringen är, något större än dig och mig. Globalisering är förändring! Förändring behöver inte vara fel!

Som dagens citat så tänkte jag att vi skulle citera den fantastiske Robert Reich!


Men som alltid tack för att ni läste! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s